Jakość
Zakłady Mięsne „Dobrosławów” Henryk Amanowicz to firma przykładająca ogromną wagę do jakości oferowanych przez siebie produktów.
Działania projakościowe realizowane są m.in. poprzez:
• współpracę ze sprawdzonymi hodowcami trzody i bydła;
• stosowanie nowoczesnej technologii uboju, rozbioru i produkcji wędlin;
• postępowanie zgodnie z wymogami przepisów dotyczących żywności;
• objęcie całego procesu produkcyjnego ścisłym nadzorem jakościowym;
• postępowanie zgodnie z wytycznymi funkcjonującego systemu HACCP - Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punków Kontroli;
• systematyczne prowadzenie badań fizykochemicznych, mikrobiologicznych i organoleptycznych surowców i produktów gotowych;
• spełnianie wymagań dotyczących ochrony środowiska;
• ciągły monitoring procesów, od których zależy jakość wyrobów;
• zatrudnianie pracowników - specjalistów oraz zapewnienie odpowiednich warunków pracy;
• systematyczne i planowe szkolenie wszystkich pracowników;
• realizacja zamówień zgodnie z wymaganiami klientów.