Profil działalności firmy
Skup, ubój i rozbiór żywca wieprzowego i wołowego
Współpraca ze sprawdzonymi hodowcami trzody i bydła, nowoczesna technologia uboju, rozbioru i produkcji wędlin, nadzorowana przez specjalistów zapewnia najwyższą jakość oferowanych produktów. Firma dysponuje nowoczesną linią ubojową, pozwalającą na ubój 75 szt./h trzody i 12 szt./h bydła.
Produkcja i sprzedaż mięsa i wyrobów wędliniarskich
ZM „Dobrosławów” oferują szeroki asortyment mięsa wieprzowego, wołowego i podrobów a także wędlin w wielu gatunkach. Uznaniem konsumentów cieszą się takie wyroby jak: Kabanosy, Kiełbasa Głogowska, Pasztetowa, Boczek Prowansalski, Boczek Henryka, Salcesonik Puławski oraz wiele innych. Park maszynowy umożliwia wyprodukowanie 20 ton wędzonek, kiełbas i wyrobów wędliniarskich na dobę. W trosce o bezpieczeństwo klientów wprowadzono systemy kontroli jakości HACCP, a proces produkcyjny objęty jest ścisłym nadzorem weterynaryjnym.
Dystrybucja
Zakłady Mięsne „Dobrosławów” posiadają wciąż rozwijającą się flotę samochodów wyspecjalizowanych do przewozu mięsa oraz do przewozu zwierząt żywych. Dzięki właściwej organizacji i logistyce firma jest dostępna na terenie kraju i poza granicami, a produkty dostarczane są w odpowiednich warunkach i na czas do wszystkich odbiorców.
ZM „Dobrosławów” są właścicielem sieci sklepów firmowych i hurtowni, głównie na terenie województwa lubelskiego w miejscowościach: Dobrosławów, Puławy, Lublin, Chełm, Tomaszów Lubelski, Terespol, Sławatycze, Bełżyce, Zamość i Nałęczów. Obecnie punktów sprzedaży jest blisko 70.