Polskie wędliny. Tradycja i smak.

Nagrody i wyróżnienia

Do najważniejszych wyróżnień otrzymanych przez Zakłady Mięsne „Dobrosławów” Henryk Amanowicz można zaliczyć:

04.12.2014r. - Znak towarowy "Produkt Najwyższej Jakości" przyznany dla Kiełbasy Krakowskiej w XLII edycji ogólnopolskiego konkursu organizowanego przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS w Warszawie.
   14.03.2014r. - Znak towarowy "Produkt Najwyższej Jakości" przyznany dla Pasztetowej i Kiełbasy Schabowej w XLI edycji ogólnopolskiego konkursu organizowanego przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS w Warszawie.
  2013r. -  Srebrny Krzyż Zasługi przyznany przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Bronisława Komorowskiego
  17.06.2013r. - "Lider Polskiego Eksportu 2013"
16.05.2013r. - Znak Towarowy "Produkt Najwyższej Jakości" przyznany dla Kiełbasy Kruchej z Dobrosławowa w XXXIX edycji ogólnopolskiego konkursu organizowanego przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS w Warszawie.
12.12.2012r. - Kiełbasa Wiejska z Dobrosławowa została wpisana na "Listę Produktów Tradycyjnych" przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
   19.11.2012r. - "Wybitny Eksportu Roku 2012"
29.11.2012r. - Znak towarowy "Produkt Najwyższej Jakości" przyznany dla Kabanosów w XXXVIII edycji ogólnopolskiego konkursu organizowanego przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS w Warszawie.
09.10.2012r. - Puchar Ministra i Rozwoju Wsi dla Zwycięzcy III edycji Konkursu.
 09.10.2012r. - Dyplom I miejsce w konkursie "Przebój Wędliniarski Roku" za produkt Sękacz.
09.10.2012r. - Wyróżnienie za wysoką jakość produktów ocenianych w Konkursach Wędliniarskich XVIII forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa odbywającego się podczas Targów Polagra 2012.
09.10.2012r. - Dyplom II miejsce w konkursie o tytuł "Najlepszego Producenta Wędlin" podczas XVIII forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa POLAGRA 2012.
09.10.2012r. - "Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich" przyznany dla Kiełbasy Wianuszek.
10.07.2012r. - Kaszanka Pieczona z Dobrosławowa została wpisana na "Listę Produktów Tradycyjnych" przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
23.06.2012r. - Złoty Medal Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej w uznaniu wybitnych zasług w szerzeniu tradycji rzeźniczych i wędliniarskich.
  04.06.2012r. - "Lider Polskiego Eksportu 2012" przyznany przez Stowarzyszenie Eksporterów Polskich.
27.04.2012r. - Medal "Zasłużony dla Województwa Lubelskiego" przyznany przez Marszałka Województwa Lubelskiego.
17.05.2012 r. - Znak towarowy "Produkt Najwyższej Jakości" przyznany dla Kiełbasy Karczmarza i Kiełbasy Łowczego w XXXVII edycji ogólnopolskiego konkursu organizowanego przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS w Warszawie.
23.03.2012r. - wyróżnienie dla Szynki w siatce w grupie "szynka tradycyjna parzona" w VI edycji Ogólnopolskich Konkursów Wędliniarskich "Wielkanoc Mięsne Święta - Polska Tradycja".
23.03.2012r. - Dyplom Marszałka Województwa Lubelskiego dla Najlepszego Zakładu w Województwie Lubelskim.
  23.02.2012r. - Dyplom Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi "Wybitny Agroeksporter Przemysłu Rolno-Spożywczego".
05.01.2012r. - "Zasłużony dla Gminy Puławy"
24.11.2011r. - "Wybitny Eksporter Roku 2011" przyznany przez Stowarzyszenie Eksporterów Polskich.
24.11.2011r. - Znak towarowy "Produkt Najwyższej Jakości" przyznany dla boczku wędzonego w XXXVI edycji ogólnopolskiego konkursu organizowanego przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS w Warszawie.
12.09.2011r. - "Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich" przyznany dla Boczku Henryka.
07.06.2011r. - "Lider Polskiego Eksportu Roku 2011" przyznany przez Stowarzyszenie Eksporterów Polskich.
26.05.2011r. - Puchar Marszałka Województwa Lubelskiego za promocję regionu w kraju i za granicą.
12.05.2011r. - Lubelski Orzeł Biznesu 2010" Nagroda w kategorii: Lubelskie Przedsiębiorstwo Średnie przyznana przez Lubelski Związek Pracodawców.
12.05.2011r. - Znak towarowy "Produkt najwyższej jakości" przyznany dla salcesonu włoskiego i mortadeli w  XXXV edycji ogólnopolskiego konkursu organizowanego przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS w Warszawie pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
10.05.2011r. - "Excellence w biznesie  2010/2011". Wyróżnienie w kategorii: Eksporter i Promotor Regionu za Granicą w VI edycji Programu Promocji Firm Excellence w Biznesie 2010/2011 organizowanego przez Lubelski Klub Biznesu.
08.04.2011r. - I miejsce za kiełbasę świąteczną  w grupie "kiełbasa świąteczna wędzona parzona" w V edycji Ogólnopolskich Konkursów Wędliniarskich "Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja".
08.04.2011r. - wyróżnienie za wędzonkę surową w grupie "wędzonka surowa" w V edycji Ogólnopolskich Konkursów Wędliniarskich "Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja".
02.12.2010r. - Znak towarowy "Produkt najwyższej jakości" przyznany dla szynki wędzonej parzonej, baleronu parzonego i polędwicy sopockiej w  XXXIV edycji ogólnopolskiego konkursu organizowanego  z Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS w Warszawie pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
30.11.2010r. - "Lider Regionu" Nagroda w kategorii:  Branża spożywcza – Dynamiczny rozwój przyznana przez Dziennik Wschodni.
13.09.2010r. - II miejsce za polędwicę wędzoną w XVI Forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa POLAGRA-FOOD - Poznań.
13.09.2010r. - wyróżnienie za polędwicę ze wsi w XVI Forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa POLAGRA-FOOD - Poznań.
13.09.2010r. - wyróżnienie za wysoką jakość produktów ocenianych w Konkursach Wędliniarskich forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa odbywającego się podczas Targów Polagra 2010.
2010 r. - Henryk Amanowicz został odznaczony przez dr Marka Sawickiego Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi odznaką honorową: "Zasłużony dla Rolnictwa", w dowód uznania za działalność na rzecz rozwoju polskiego rolnictwa i gospodarki żywnościowej.
2009 r. - "Wybitny Eksporter" przyznaną przez Stowarzyszenie Eksporterów Polskich.
2009 r. - "Orzeł Agrobiznesu" – Nagroda potwierdzającą jakość wyrobów, dynamikę przychodów ze sprzedaży oraz wysoki udział eksportu w przychodach Zakładów Mięsnych „Dobrosławów”.
2007 r. - Puchar Prezesa Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa - za dynamiczny rozwój eksportu wyrobów mięsnych.
2004 r. - "Agroliga".

 

 

Zapraszamy Państwa

do nowo otwartego sklepu firmowego w:

  •  Piaskach, sklep nr 81
    ul. Lubelska 102
    Godziny otwarcia sklepu:
    pn. - pt. 7:00-17:00
    sb. 7:00-14:00

 

Szybki kontakt

Zakłady Mięsne "Dobrosławów"

Henryk Amanowicz


Dobrosławów 43
24-100 Puławy
tel. 081 881 94 31
fax. 081 881 92 33

handel@dobroslawow.pl